Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@10:13:18 GMT

از آخرین وضعیت بازسازی کرمانشاه چه خبر؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۹۸۶۷۱

بعد از زلزله ۲۱ آبان ماه غرب کشور، با وجود انتقاد استاندار کرمانشاه از سرعت پرداخت تسهیلات و نیز گلایه مندی از تعلل سازمان نظام مهندسی برای تاخیر ایجاد شده در روند صدور پروانه، بازسازی با رضایت نسبی مردم ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، چهارشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی، روند بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه، هوشنگ بازوند ـ استاندار کرمانشاه ـ اظهار کرد: من از روند کار نظام مهندسی گلایه مندهستم. علی رغم اینکه مهندس سالاری پیگیر این بود که موضوع را حل کند و حل شد اما مقداری تعلل و تاخیر در بحث صدور پروانه‌ها صورت گرفت. روز اول اعلام کردیم اگر نظام مهندسی استان کوتاهی کند مجبوریم از استانهای دیگر مهندس بیاوریم. واقعیت این است که استانهای دیگر راضی بودند با قیمتهای کمتری به ازای هر متر مربع کار را انجام دهند ولی ما به دلیل اینکه مهندسان استان مشغول به کار شوند، به ازای هر متر مربع طراحی و نظارت ۱۰ هزار تومان توافق کردیم. البته در شهر ۱۲۰ متر رایگان است و مازاد ۱۲۰ متر را مردم باید پرداخت کنند. این نرخی است که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده و نظام مهندسی نباید بیشتر از این مبلغ بگیرد. حتما اگر بیش از این دریافت کنند برخورد می کنیم.

وی ادامه داد: قرار شد سازمان نظام مهندسی تا روز چهارشنبه هفته ای ۳۰۰ پلاک تحویل دهد و تا ۱۵ اردیبهشت ماه کلیه مسائل نظام مهندسی حل شود. من امروز گزارشی از مهندس سالاری گرفتم که نشان می‌دهد تقریبا ۸۵ درصد برنامه را اجرایی کردند. تا ۱۵ اردیبهشت ماه امیدواریم موضوع صدور پروانه‌ها و نظام مهندسی در شهر به اتمام برسد.

سرعت کند بانکها در پرداخت مراحل تسهیلات

بازوند درخصوص عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نیز گفت: من ضمن تقدیر و تشکر از دوستان عزیزمان در بانکها همچنان نسبت به مبلغی که تاکنون پرداخت کرده‌اند گلایه مند هستم و انتظار داشتیم بانکها سرعت عمل بیشتری در پرداختها نشان دهند. روند مطلوب و قابل قبولی نیست. این هفته جلسه‌ای با بانکها دارم و تقاضا داریم که نیروهایشان را افزایش دهند.

پرداخت تسهیلات در شهرها آسانتر از روستاها است

در ادامه، عزیزالله مهدیان ـ معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن ـ گفت:  تسهیلات در روستاها پرداخت می شود و خانه ها در حال ساخت است. در شهر مردم بعد از اینکه پروانه اخذ کردند به بانک معرفی می‌شوند. خوشبختانه بازسازی در شهر هم آغاز شده است. آنجا تسهیلات راحت تر پرداخت می‌شود؛ چرا که هم بانکها شعب بیشتری دارند و هم دسترسی مردم به بانکها راحت تر است. اما در روستاها باید مردم با خودرو به شعب بانکها بروند و مقداری کار سخت تر است. در شهر تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی با سود ۵ درصد و در روستاها ۳۰ میلیون تومان با ۴ درصد کارمزد پرداخت می کنیم.

سالم ماندن مدرسه در روستایی که ۱۰۰ خانه تخریب شدند

در بخشی از این برنامه، گزارشی از روند بازسازی روستای زلزله زده بیلوله با ۱۳۰ خانوار که بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی در آنجا تخریب شده بود پخش شد. اهالی گفتند از همان روزهای اول کار آواربرداری و بازسازی شروع شد و امروز هم ساخت و سازها با شتاب خوبی در حال انجام است. یکی از اهالی روستا اظهار کرد: تقاضای ما از ستاد بازسازی بنیاد مسکن این است که در روند آزاد کردن اقساط مقداری بیشتر همکاری کنند.

یکی دیگر از روستاییان با اشاره به مدرسه روستا گفت: مدرسه ما که توسط بنیاد برکت ساخته شده و نوساز است در جریان زلزله تخریب نشد.

عدم آواربرداری در بعضی خانه های روستای هوز سیمراد

روستای هوز سیمراد با ۳۵ خانوار و ۱۲۰ نفر جمعیت مقصد بعدی گزارش بود. یکی از اهالی روستا گفت حدود ۳۰ مورد تخریب در این روستا صورت گرفت که ۲۴ مورد تخریب نوع یک بوده، ۶ مورد هم احداثی نوع ۲ داشتیم و ۶ مورد هم تعمیری داشتیم. اهالی می گفتند به دلیل نبود وسایل و تجهیزات، هنوز آواربرداری برخی واحدها انجام نشده است.  

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۹۸۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدار شدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسهیلات تکلیفی ۲۰۰ همتی بانکها در ۱۴۰۳ ثابت ماند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات